Oogkliniek Parkstad

Team

Oogarts Dr. P. Derhaag
BIG-nummer 19020609601

Dr. Derhaag studeerde geneeskunde in Leiden en deed in Amsterdam onderzoek bij het Interuniversitair Oogheelkundig Instituut naar erfelijke oogontstekingen. Hier schreef hij een proefschrift over. Hij werd opgeleid tot algemeen oogarts aan de Vrije Universiteit en volgde aanvullend een fellowship bij het academisch ziekenhuis Maastricht over oogafwijkingen bij diabetes mellitus. Daarna werkte hij in het azM als netvlieschirurg. Tussen 2001 en 2016 is hij oogarts geweest in het Atrium nu Zuyderland mc. Hij begon daarnaast in 2010 samen met Drs van de Kar Oogkliniek Maastricht en sinds 2016 Oogkliniek Parkstad. Zijn speciale aandacht gaat naar oogontstekingen, diabetes mellitus en verhelpen van klachten van droge ogen.

Oogarts Drs. J. Post
BIG-nummer 79032113301

Drs. Post studeerde geneeskunde in Maastricht en volgde de specialisatie tot oogarts in het Academisch Ziekenhuis te Utrecht. In 1996 startte zij als oogarts in het azM.
Daarna werkte zij in verschillende andere ziekenhuizen en bouwde zo een ruime oogheelkundige ervaring op.
Sinds 2012 is zij als algemeen oogarts werkzaam in de Oogkliniek Maastricht en sinds september 2016 in Oogkliniek Parkstad.

Oogarts Drs. K. van de Kar-Hendrickx
BIG-nummer 19025901901

Drs. K. van de Kar-Hendrickx studeerde geneeskunde aan de Rijksuniversiteit Utrecht. Zij volgde de specialisatie tot oogarts in het Oogziekenhuis Rotterdam (OZR). De eerste 3 jaar als oogarts heeft zij in diverse ziekenhuizen in Nederland oogartsen opgeleid in de nieuwste operatietechniek voor staar en ooglidcorrecties. Vanaf 1997 tot 2016 is zij als oogchirurg en algemeen oogarts werkzaam in het Atrium Medisch Centrum, later Zuyderland MC,  in Heerlen geweest. In die tijd heeft zij de oogheelkundige opleiding gegeven aan operatieassistenten en oogheelkundige behandel-protocollen voor de huisartsen in Nederland geschreven. Naast deze werkzaamheden begon zij in 2010, samen met dhr. Derhaag Oogkliniek Maastricht en sinds 2016 Oogkliniek Parkstad. Haar expertise omvat in het bijzonder staaroperaties met speciale lenzen, ooglidcorrecties en traanwegchirurgie.

Oogarts R. Zegers
BIG-nummer: 59047224101

Dr. Zegers studeerde geneeskunde in Maastricht en deed zijn opleiding tot oogarts in het Academisch Medisch Centrum (AMC) te Amsterdam. Aansluitend volgde hij een fellowship glaucoomchirurgie in het Oogziekenhuis Rotterdam. Vervolgens werkte hij van 2003 tot 2009 in het AMC met als aandachtsgebied glaucoom. In 2008 promoveerde hij op de (oog)ziekten van componisten Bach en Mozart. Van 2009 tot 2022 werkte hij in het Diakonessenhuis Utrecht/Zeist/Doorn en deed, naast de algemene oogheelkunde, vooral glaucoom- en staaroperaties. In 2022 ging hij terug naar zijn roots in Maastricht en hij werkt sindsdien bij de Oogkliniek op zowel locatie Maastricht als Parkstad. Zijn expertise bevat in het bijzonder glaucoom.

Physician Assistant Dhr. M. van Beek
BIG-nummer 39924115881

Dhr. M. Van Beek is sinds 2004 werkzaam als optometrist in de praktijk van Drs. van de Kar-Hendrickx en Dr. Derhaag. In maart 2017 heeft hij de opleiding tot Master Physician Assistant (PA) met aandachtsgebied oogheelkunde aan de HAN (hogeschool van Arnhem en Nijmegen) en het Zuyderland ziekenhuis afgerond. De PA is BIG-geregistreerd en te vinden in het kwaliteitsregister voor paramedici.

Hij voert een deel van de werkzaamheden van de oogarts uit onder supervisie zoals o.a. controles van patiënten met glaucoom, diabetes, cataract en maculadegeneratie. Als voorbehouden handeling zult u hem regelmatig op de operatiekamer tegenkomen voor o.a. de injecties bij diverse oogaandoeningen. Tevens verricht hij ook de laserbehandeling bij nastaar.

Orthoptiste Henny Pelzer

Optometriste Ann Stevens

Kliniekmanager Marga Rieu - Roosen

Assistente Hilinde Dieteren

Assistente Ellen Delbressine

Assistente Dominique Meulmeester

Assistente Kim Wingender

Assistente Diana Pachen

Assistente Ingrid Willms

Assistente Meddy Habets

Assistente Debby Johnen

Assistente Jennifer Janssen

Assistente Miranda Philippens

Assistente Susan Bouwens

Assistente Andrea Kreutzer

Assistent Armand Schulpen

Assistente Denise de Groot

Assistente Anke Slijper

Assistente Kim Liegeois

Assistente Joyce Sangen